Czasochłonne gołąbki

Gołąbki to naprawdę smaczna potrawa, którą można jeść na obiad, oraz na kolacje. Podaje się je z ryżem, ziemniakami, a także z pieczywem. Gołąbki to farsz mięsny zawinięty w kapustę. Farsz przyrządza się z mięsa mielonego, ryżu a także z dodatków soli oraz pieprzu poza tym można także dodać trochę ziół. Do wyboru jest wiele ciekawych dodatków, tym bardziej, że gołąbki można podać z sosem pomidorowym.

Kapusta na gołąbki powinna być dobrze ugotowana i powinna być miękka. Można także farsz zmieszać z dodatkiem innych mięs. Z reguły jednak dodaje się farsz zrobiony z mięsa mielonego zmieszanego z ugotowanym ryżem. Gołąbki można odgrzewać a także polać różnego typu sosami. Jest to popularna potrawa, które pysznie smakuje i jest podawana w restauracjach a także w pubach oraz bardzo często przygotowywana w domach. Warto dodać, że gołąbki to bardzo pożywna potrawa, która jest pyszna i bardzo zdrowa. Można zatem podać ją także gościom oraz podczas rodzinnych uroczystości. Gołąbki gotuje się długo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *